maanantai 29. elokuuta 2016

Liebster Award

Sain Anulta Katvealueelta tunnustuksen. Lämmin kiitos!

Tässäpä kysymykset ja vastaukseni niihin:

1. Oletko kissaihminen?


Olen kyllä kissaihminen. Minulla on viimeisen kymmenen - viidentoista vuoden aikana ollut melkein aina kissa. Enää ei ole. Tilda lähti joulupäivänä uuteen kotiin, ja ikävä on vieläkin. Onneksi saan välillä tilannekatsauksia ja tiedän, että Tilda saa elää rauhaisaa kissanelämää lajitoverinsa Jompen kanssa. Oma kissa-allergiani vain paheni vuosi vuodelta. Täytyy siis tyytyä kissattomaan elämään.


 2. Pidätkö pelaamisesta (tietokonepelejä, konsolipelejä tai lautapelejä, ihan mitä vaan)? Mitä pelasit viimeksi?


Pelaan Bubble Witch Sagaa, vaikka en ole kovinkaan hyvä siinä. Tahkoan kuukausikaupalla samaa kenttää. Lautapelejä pelaan joskus, viimeksi varmaan Palkkapäivää tai Afrikan tähteä. 


3. Kirjoitatko itse tarinoita tai haluaisitko kirjoittaa? 


Kirjoitan hieman. Olen käynyt viime keväästä lähtien kirjoittajapiirissä. 


4. Luetko tietokirjoja? Mikä aihepiiri kiinnostaa erityisesti?


Luen kyllä tietokirjojakin. Olen kiinnostunut historiasta ja perinteentutkimuksesta. Toiseen maailmansotaan liittyviä teoksia olen lukenut paljon. Kirjallisuudentutkimus kiinnostaa, ja opetusalaan liittyvä ammattikirjallisuus tietenkin. 


5. Onko jokin kirja jäänyt erityisesti mieleen lapsuudestasi?


Ihan ensimmäiseksi tartuin Suomen kansan vanhoihin satuihin, kun opin lukemaan. Peikkotarinat kiehtoivat mieltäni.  Vähän isompana vaikutuksen teki Veljeni Leijonamieli surullisuudellaan ja kauneudellaan.


6. Minkä kirjan maailmassa haluaisit vierailla?


Haluaisin vierailla Haruki Murakamin Suuren lammasseikkailun maisemassa. Eikös siinä oltu jossakin matkojen takana vuoristossakin? Murakamin kummallisen kieroutuneet maailmat (tai pikemminkin ihmiset) kiehtovat.


7. Oletko kokeillut /aiotko kokeilla nyhtökauraa?


En ole kokeillut. Miksi kokeilisin?


8. Jos olisit supersankari (tai superroisto), mikä olisi supervoimasi?


Jos olisin supersankari, vääntäisin supervoimillani lapsisotilaiden aseiden piiput solmuun ja laittaisin lapset kouluun.


9. Millaista musiikkia kuuntelet mieluiten?


Mieluiten kuuntelen elävää juurimusiikkia - bluesia ja rockia. 


 10. Mistä kirjasta täytyisi ehdottomasti tehdä elokuva?


Näitä on monia, mutta vaikkapa Pierre Lemaitren Näkemiin taivaassa -teoksesta. 


11. Mikä syksyssä on parasta? Jos et pidä syksystä, voit toki kertoa mikä on kamalinta.


Olen kesän lapsi. En pidä syksystä. No, ehkä nämä alkusyksyn kuulaat ja aurinkoiset, värikkäät päivät menettelevät, mutta viimeistään lokakuun alusta pitäisi alkaa kahden kuukauden lakisääteinen loma, jolloin ei olisi lupa siirtyä viltin alta lukemasta mihinkään ulkotiloihin.  Vasta sitten, kun lumi peittää maan ja setripuut, saisi tulla pois luolasta. Kamalinta on siis loskapka, pimeys ja kylmyys. 


Tämä huomionosoitus pitäisi jakaa muutamalle tutustumisenarvoiselle blogille. Tämä on kuitenkin kiertänyt jo paljon, joten annan olla. Hienoja, tutustumisen arvoisia kirjallisuusblogeja on paljon.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti