keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Muita lukuhaasteita vuodelta 2019

Helmet-lukuhaasteen sain kunnialla suoritetuksi, mutta muissa vuoden 2019 haasteissa tulokset jäivät laihoiksi.

Mennään metsään - lukuhaasteeseen 2019! osallistun seuraavilla teoksilla:

1) J.P. Koskinen: Tulisiipi

Päähenkilö Kaarle menee teoksessa metsään ja löytää sieltä jotakin, mikä ei jätä hänen mieltään rauhaan koko loppuelämän aikana.

2) Mikko Kamula: Tuonela

Matkat Etelä-Savon tiettömissä maisemissa ovat pitkät. Vesiteitse pääsee, mutta pakko on myös patikoida tai hiihtää päiväkausia ikiaikaisissa metsissä.

3) Ville Kuronen: Ei kuu kuule, ei päivä näe

Maaseudun miehet pistivät -50-luvulla kintaat ja nahkarukkaset ja lähtivät savotoille tienuuseen. Niin myös Ville Kurosen teoksessa. Perheen poika ajelee tukkilastissa reellä vielä metsäänkin, kun ei osaa ohjastaa hevostaan alamäessä.

4) Olli Jalonen: Taivaanpallo

Pikku-Angus kiipeää puuhun tekemään muistiinpanoja taivaankappaleiden liikkeistä vielä vuosia Kelleyn vierailun jälkeen.

Taimikonhoitajaksi taisin jäädä tässä haasteessa.

Kirjahyllyn aarteet -haasteeseen sain luettua hyllystäni kaksi teosta (ei lasketa, kuinka monta uutta tuli tilalle). Luetut teokset ovat Arnaldur Indridasonin Petsamo ja Teemu Keskisarjan Saapasnahkatorni - Aleksis Kiven elämänkertomus.

#runo19 -haasteeseen sain luettua vain yhden runoteoksen - Claes Anderssonin teoksen Maanalainen näkötorni. Teoksesta poimin seuraavat säkeet:

"Kätkeydyn kellariin,  jotta en
unohtaisi näköalaa".


4 kommenttia:

  1. Laitathan linkin haasteen koontipostaukseen, niin olet mukana arvonnassa.

    VastaaPoista
  2. Hei!Ihana tiedoksi,, kun tämä haaste tuntui kiinnostavan, että Paris-Dakar korjattu reitti löytyy blogistani. Minulle oli tullut virhe Nigerin ja Nigerian kohdalla. Pahoittelen kömmähdystäni. Kyse siis Nigeristä ei Nigeriasta.

    VastaaPoista